Yemek Tarifleri

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü (1 adet)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 350 gram mantar
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü ve biberleri julyen doğrayın(siz isterseniz küp küp de doğrayabilirsiniz)
  2. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tavaya yağı ekleyin ve tavukları kızgın ateşte soteleyin.
  3. Ardından biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. İri iri doğradığınız mantarları da ekleyip suyunu çekip pişene kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  4. Mantarlar piştikten sonra domates ve baharatları da ekleyip, 10 dakika pişmeye bırakın.
  5. Domatesler suyunu çektiğinde yemeğiniz hazır olmuş demektir.

Afiyet olsun ☺️

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu