Yemek Tarifleri
Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü (1 adet)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 350 gram mantar
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü ve biberleri julyen doğrayın(siz isterseniz küp küp de doğrayabilirsiniz)
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tavaya yağı ekleyin ve tavukları kızgın ateşte soteleyin.
- Ardından biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. İri iri doğradığınız mantarları da ekleyip suyunu çekip pişene kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- Mantarlar piştikten sonra domates ve baharatları da ekleyip, 10 dakika pişmeye bırakın.
- Domatesler suyunu çektiğinde yemeğiniz hazır olmuş demektir.
Afiyet olsun ☺️
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın