Yemek Tarifleri
Mantarlı Tart

Mantarlı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 100 gram yumuşak margarin
- 2 yemek kaşığı su
Mantarlı harç için;
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 500 gram doğranmış mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) su bardağı dereotu
Mantarlı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, kabartma tozu, tuz, yumurta, margarin ve suyu yoğurup çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Tavaya yağı, doğradığımız soğanı ve biberleri alıp kavuruyoruz.
- Soğanlar hafif yumuşayınca doğranmış mantarları ve tuzunu atıp mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen mantarlı harcı ocaktan alıp pul ve karabiberini atıp soğumaya bırakıyoruz. Tart yapacağımız kalıbı yağlıyoruz.
- Hamuru tart yapacağımız kalıba nazaran açıyoruz.
- Mantarlı harcı hamurun üstüne koyup evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Tartı fırından çıkartıp dere otu ve kaşar peyniri rendesi ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Mantarlı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın