Yemek Tarifleri

Mantarlı Tart

Mantarlı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 100 gram yumuşak margarin
  • 2 yemek kaşığı su

Mantarlı harç için;

  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 500 gram doğranmış mantar
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) su bardağı dereotu

Mantarlı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un, kabartma tozu, tuz, yumurta, margarin ve suyu yoğurup çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Tavaya yağı, doğradığımız soğanı ve biberleri alıp kavuruyoruz.
  4. Soğanlar hafif yumuşayınca doğranmış mantarları ve tuzunu atıp mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen mantarlı harcı ocaktan alıp pul ve karabiberini atıp soğumaya bırakıyoruz. Tart yapacağımız kalıbı yağlıyoruz.
  6. Hamuru tart yapacağımız kalıba nazaran açıyoruz.
  7. Mantarlı harcı hamurun üstüne koyup evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
  8. Tartı fırından çıkartıp dere otu ve kaşar peyniri rendesi ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mantarlı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu