Yemek Tarifleri

Mantarlı Soğanlı Arpa Şehriye Pilavı

Mantarlı Soğanlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar (300_400 gram)
  • 2 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 2’5 su bardağı arpa şehriye
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Mantarlı Soğanlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kuru soğanları iri jülyen doğrayıp sıvı yağla tencereye alalım karamelize olana kadar kavuralım.
  2. Mantarlarıda tıpkı biçimde iri formda doğrayalım.
  3. Kavrulan soğanın üzerine mantarları ekleyelim kızartalım.
  4. Kızarınca üzerine arpa şehriyeyi ekleyelim biraz kavuralım.
  5. Rendelenmiş sarımsak,tereyağı tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  6. Üzerine kaynar suyu ekleyip karıştıralım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Mantarlı Soğanlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu