Yemek Tarifleri

Mantar Tava

Mantar Tava Tanımı İçin Malzemeler

Taban kısmı için;

  • 5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Orta kısım için;

  • 700 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet çekilmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üst kısmı için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Mantar Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patateslerimizi haşlayıp ezelim ocağa alalım içine bir yemek kaşığı tereyağı, bir çay bardağı süt, bir tatlı kaşığı karabiber ve tuzumuzu ekleyelim ve püre haline getirelim.
  2. Mantarları temizleyelim ocağa alalım suyunu bırakıp, suyunu çekene kadar pişirelim içerisine soğan, kırmızı biber, yeşil biber domates ve baharatları ekleyip, soteleyelim.
  3. Patates püresini borcama alalım sotelediğimiz mantarları üzerine yerleştirelim, üst kısmına rendelediğimiz kaşarı koyalım.
  4. Önceden ısıttığımız 250° fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.

Mantar Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu