Yemek Tarifleri

Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gram buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Üzerine nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım. Elimize yapışacak kıvama gelecektir.
  3. Kontrollü olarak un ekleyelim ( ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar ).
  4. Oluşan hamurdan cevizden biraz büyük olacak formda modüller kopartıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizelim.
  6. Ayrı kaba kakaoyu koyalım.
  7. Şişe kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerlerine bastıralım.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 15 dk kadar pişirelim ( beyaz kalacak formda ).

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu