Yemek Tarifleri
Malatya Kurabiyesi
Malatya Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı vita yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı un
Malatya Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı yağ ve 1 su bardağı pudra şekeri uygun bir kaba alınır.
- 3-5 dakika el ile yahut mikser ile çırpılır.
- Malzemeler düzgünce karışınca evvel tam buğday unu sonrada beyaz un eklenir tekrar yoğurulur ve biçim verme basamağına geçilir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ben birazda kahve yani için minik kesimler da yaptım.
- Fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye dizilir, üzerine ekseriyetle kayısı çekirdeği batırılır yoksa fındıkta olur.
- 180 derecede 10 dakika pişirilir, deneyen herkese afiyet olsun 🙂
Malatya Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın