Yemek Tarifleri

Malaga Pastası

Malaga Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 4 adet muz
  • 1 çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)

Kreması için;

  • Yarım litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı un
  • 100 ml sıvı krema

Ganaj için;

  • 150 gram çikolata
  • 150 gram sıvı krema
  • 50 gram çikolata

Malaga Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keki için şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Kalan gereçler de eklenip uygunca çırpılır.
  4. Tart kalıbını yağlayıp unlarsanız kek asla yapışmaz.
  5. Keki evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Kek pişerken kremaya başlayabilirsiniz.
  7. Krema hariç tüm materyalleri tencereye koyup güzelce çırptıktan sonra ocağa alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
  8. Ilıdıktan sonra krema koyup çırpın.
  9. Ganaj için krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince çikolatalar küçük modüller haline getirilip kremaya eklenip karıştırılır.
  10. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınıp soğutulur.
  11. Kek ıslatıldıktan sonra krema koyulur üzerine muzlar ikiye kesilip koyulur ganaj da her yerine yayılır.
  12. Son olarak benmari yöntemi eritilen çikolatayla süslenir. Şimdiden afiyet olsun.

Malaga Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu