Yemek Tarifleri
Malaga Pastası

Malaga Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet orta uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 4 adet muz
- 1 çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)
Kreması için;
- Yarım litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı un
- 100 ml sıvı krema
Ganaj için;
- 150 gram çikolata
- 150 gram sıvı krema
- 50 gram çikolata
Malaga Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kalan gereçler de eklenip uygunca çırpılır.
- Tart kalıbını yağlayıp unlarsanız kek asla yapışmaz.
- Keki evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Kek pişerken kremaya başlayabilirsiniz.
- Krema hariç tüm materyalleri tencereye koyup güzelce çırptıktan sonra ocağa alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Ilıdıktan sonra krema koyup çırpın.
- Ganaj için krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince çikolatalar küçük modüller haline getirilip kremaya eklenip karıştırılır.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınıp soğutulur.
- Kek ıslatıldıktan sonra krema koyulur üzerine muzlar ikiye kesilip koyulur ganaj da her yerine yayılır.
- Son olarak benmari yöntemi eritilen çikolatayla süslenir. Şimdiden afiyet olsun.
Malaga Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın