Yemek Tarifleri

Makinede Etsiz Acılı Şahane Çiğ Köfte

Makinede Etsiz Acılı Şahane Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 standart su bardağı köftelik ince bulgur (Esmer de olabilir)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 kahve fincanı (90 ml) zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı acı pul biber
  • 1 kahve fincanı acı isot
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 bütün limonun suyu
  • 2,5 yemek kaşığı domates salçası (Domates biber karışık da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (Salçanız çok tuzluysa en son tadına bakarak ayarlayın miktarı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Makinede Etsiz Acılı Şahane Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir kapta bulgurun üzerine kaynamış 2 bardak suyu ekleyin. Kapağını kapatın 7-8 dk demlensin. (ben kendi makinenin haznesinde demlettim).
  2. Daha sonra salçayı ekleyip bir kaç dakika çalıştırın.
  3. Soğanı robottan çekin ve bi sudan geçirin acısı çıksın.
  4. Kıyılmış maydanoz hariç tüm materyalleri ekleyin ve 10-15 dk makinede 3,-4, kademelerde yoğurtun.
  5. Çiğ köfte sıcak değilse en son maydanozları da ekleyin ve bir iki dakika çalıştırıp karışmasını sağlayın. Maydonozlar solmaz böylelikle ve hazır.

Püf noktası: kesinlikle buzdolabında en az 5-6 saat dinlendikten sonra porsiyonlayın zira asıl lezzeti o vakit geliyor. Ben bir gün bekletiyorum acelem yoksa.

Afiyet olsun.

Makinede Etsiz Acılı Şahane Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu