Yemek Tarifleri

Lotus Hindistan Cevizli Muhallebi

Lotus Hindistan Cevizli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100g şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut hindistancevizi yağı
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi

Ara katı için:

  • 125 gram biscoff lotus bisküvi (ince öğütülmüş)

Çikolata ganaj:

  • 100 ml krema
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı yahut tereyağı

Dekorasyon için:

  • Lotus kurabiyesi
  • Hindistan cevizi

Lotus Hindistan Cevizli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lotus bisküvilerini rondodan geçirip bir kenara koyun. Sütü ve kremayı bir tencereye dökün. Mısır nişastasını, unu, şekeri ve vanilyayı ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynattıktan sonra tereyağını ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
  3. Tatlı bardağına bir kepçe muhallebi, ortasına bir yemek kaşığı çekilmiş lotus bisküvi ve en üstüne bir kepçe muhallebi dökün. Hepsi bitene kadar tekrarlayın.
  4. Ganaj için kremayı küçük tencereye alıp hafif kaynamaya getirin. Ateşten alın. Çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Tereyağı yahut hindistancevizi yağını ek edin. Pudingin en üst katına dökün.
  5. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Daha sonra en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. İstenirse lotus kurabiyeleri ve hindistan cevizi parçacıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Lotus Hindistan Cevizli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu