Yemek Tarifleri
Lokmalık Kurabiye (50 ‘den Fazla Çıkar)

Lokmalık Kurabiye (50 ‘den Fazla Çıkar) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ yahut margarin (oda ısısında bekletilmiş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yahut 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
Üzeri için;
- Sütlü çikolata (benmari tarzı eritilmiş)
- Beyaz çikolata (benmari yolu eritilmiş)
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Lokmalık Kurabiye (50 ‘den Fazla Çıkar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabının içerisine un hariç bütün gereçleri ekleyip güzelce elinizle karıştırın.
- Ardından içerisine yavaş yavaş un ek edip yoğurmaya devam edin.
- Daha sonra misketten az büyük olacak biçimde hamurdan kesimler koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Dikkat edin kızartmayın beyaz kalsın .
- Tamamen soğuduktan sonra benmari yordamı eritilmiş sütlü çikolata ve beyaz çikolataya üst kısmını batırıp hindistan cevizi ve toz antep fıstığına bulayıp servis tabağına alıp servis edin afiyet olsun 🌼.
Lokmalık Kurabiye (50 ‘den Fazla Çıkar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın