Yemek Tarifleri

Limonlu Tart Kek

Limonlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Limonlu sosu için;

  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tepeleme yemk kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Çay kaşığın ucuyla zerdeçal

Limonlu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhaba hanımlar tart kalıbımızı önden yağlayıp unlayalım.
  2. Daha sonra klasik kek gereçlerini karıştırıp kalıba dökelim.
  3. 180 derece de 20- 25 dk denetimli pişirelim.
  4. Piştikten sonra kek çıkartıp soğumaya bırakalım o orta kremaya geçelim .
  5. Vanilya ve tereyağ hariç başka gereçleri kaba koyup kıvam alana kadar karıştıralım .
  6. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağ koyalım ılıyana kadar karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın ben ılıyınca kekin üzerine döktüm.
  7. Kek o biçimde dinlenirken sosu yaptım tereyağ hariç tekrar diper materyalleri kaba koydum kıvam alınca altını kapattım .
  8. Tereyağ ekledim ve onu da ılıyana kadar kaşıkla karıştırdım ılıyınca kekim üzerine.
  9. Döktüm buzdolabına koyup 4- 5 saat dinlendirdim dinlendirincr kıvamı daha şahane oluyor şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu