Yemek Tarifleri
Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış olmalı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- yarım çay bardağı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı, ve şekeri çırpma kabına alıp çırpalım.
- Limon suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, zerdeçal, karbonat, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyin. Ben birinci başta 2 su bardağı ekleyip yoğurmaya başladım. Daha sonra 2 su bardağı kadar daha aldı.
- Hamurumuzdan küçük kesimler yuvarlayıp tepsimize dizelim.
- Çay bardağı ile yuvarlak hamurlarımızın üzerlerine biraz bastıralım.
- 200° de pişirelim ancak daima denetim edin altı bir anda pişiyor.
- Üstündeki sos için uygun bir kaba limon suyu, süt ve pudra şekerini ekleyip çırpalım. Kaşıkla soğuyan kurabiyelerin üzerlerine az az dökelim.
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın