Yemek Tarifleri

Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış olmalı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı süt

Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı, ve şekeri çırpma kabına alıp çırpalım.
  2. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Un, zerdeçal, karbonat, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
  4. Unu denetimli ekleyin. Ben birinci başta 2 su bardağı ekleyip yoğurmaya başladım. Daha sonra 2 su bardağı kadar daha aldı.
  5. Hamurumuzdan küçük kesimler yuvarlayıp tepsimize dizelim.
  6. Çay bardağı ile yuvarlak hamurlarımızın üzerlerine biraz bastıralım.
  7. 200° de pişirelim ancak daima denetim edin altı bir anda pişiyor.
  8. Üstündeki sos için uygun bir kaba limon suyu, süt ve pudra şekerini ekleyip çırpalım. Kaşıkla soğuyan kurabiyelerin üzerlerine az az dökelim.

Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu