Yemek Tarifleri
Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 7,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabarma tozu
- 1 paket vanilin
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 2 yemek kaşığı limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı + 2,5 yemek kaşığı un
Glaze için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limonun suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker hariç tüm kuru materyalleri karıştırıyoruz. (not olarak şayet çok şekerli istemiyorsanız direkt yarım su bardağı şeker kullanabilirsiniz)
- Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz elimle ezdim ben daha rahat oldu.
- Üzerine 2 yumurta sarısı, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenip yumurtalı karışımı unlu karışıma ek ediyoruz ele yapışmayan bir kıvam olması gerekiyor. Bende 14 tane kurabiye çıktı.
- Glaze için; tüm materyaller karıştırılır çok akışkan bir kıvam olmaması gerekiyor şayet olursa pudra şekeri ekleyebilirsiniz, koyu olursa süt ekleyebilirsiniz
- 175 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst 15 dakika pişiriyoruz kenarları kızarınca hazır demektir.
- Kurabiyelerin üzerini bardakla bastırıyoruz, soğuyunca glaze karışımını gezdiriyoruz dilerseniz limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın