Yemek Tarifleri

Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 7,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kabarma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı + 2,5 yemek kaşığı un

Glaze için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı süt

Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şeker hariç tüm kuru materyalleri karıştırıyoruz. (not olarak şayet çok şekerli istemiyorsanız direkt yarım su bardağı şeker kullanabilirsiniz)
  2. Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz elimle ezdim ben daha rahat oldu.
  3. Üzerine 2 yumurta sarısı, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenip yumurtalı karışımı unlu karışıma ek ediyoruz ele yapışmayan bir kıvam olması gerekiyor. Bende 14 tane kurabiye çıktı.
  4. Glaze için; tüm materyaller karıştırılır çok akışkan bir kıvam olmaması gerekiyor şayet olursa pudra şekeri ekleyebilirsiniz, koyu olursa süt ekleyebilirsiniz
  5. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst 15 dakika pişiriyoruz kenarları kızarınca hazır demektir.
  6. Kurabiyelerin üzerini bardakla bastırıyoruz, soğuyunca glaze karışımını gezdiriyoruz dilerseniz limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu