Yemek Tarifleri
Limonlu Cookies

Limonlu Cookies Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 125 gram toz şeker
- 60 gram eritilmiş tereyağı
- 150 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Pudra şekeri
- Toz şeker (İsteğe bağlı)
Limonlu Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şeker ile limon kabuğu rendesini bir kava alıp parmak uçlarımızla ovalım.
- Tereyağını vanilyayı kabartma tozunu limon suyunu ve yumurtaları ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- En son unu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. Yumuşak hamur olacak. Ekstra un eklemenize gerek yok.
- Kurabiye hamurunun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat 45 dk dinlendirelim.
- Buzdolabından çıkarıp kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Dilerseniz evvel toz şekere bulayıp sonra pudra şekerine bulayabilirsiniz tercih sizindir.
- 180 derecede 8 9 dk alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Limonlu Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













Cevap bırakın