Yemek Tarifleri

Limonlu Cheesecake Kurabiye

Limonlu Cheesecake Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç dolgusu için;

  • 100 gram labne
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Şeker kaplaması için;

  • 1 çay bardağı toz şeker

Kurabiye hamuru için

  • 1,5 – 2 su bardağı un
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı oda sıcaklığında
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

Limonlu Cheesecake Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle labne peyniri, şeker, ve limon kabuğunu mikserle çırpıyoruz. Şeker eriyene kadar.
  2. Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye döküyoruz. Buzluğa kaldırıyoruz.
  3. Hamuru için yumuşamış margarini şeker ile krem kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Akabinde yumurta ve tuzu ekleyip tekrardan çırpıyoruz.
  4. Sonra limon kabuğu, kabartma tozu, vanilya ve unu ek edip tekrardan çırpıyoruz.
  5. Unu denetimli bir halde ekleyelim olağan kurabiye hamurundan yumuşak bir kıvam olması lazım ancak ele de yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  6. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modül alıyoruz hafif elimizle açıyoruz içerisine buzlukta dondurduğumuz labneli karışımımızı koyup yuvarlak biçimde kapatıyoruz.
  7. Yuvarlak hale gelen kurabiyelerimizi şekere bulayıp tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 20 dakika pişiriyoruz.

Limonlu Cheesecake Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu