Yemek Tarifleri

Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi

Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo lahana
  • 1.5 kilo salatalık
  • 3 tam limon
  • 1 baş sarımsak
  • 4-5 adet yeşil acı biber
  • 1 lt üzüm sirkesi
  • Kaya tuzu
  • Biraz nohut

Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle lahanaları dilimleyip, tuz ile birlikte karıştırıp yarım saat bekletiyoruz.
  2. Havuçları yıkayıp dilim dilim doğruyoruz, salatalıklari yıkayıp bütün bi biçimde bırakıyoruz.
  3. Tatlı biberleri istediğiniz büyüklükte doğruyoruz.
  4. Kavanozumuzun tabanına nohut, biraz tuz, dilimledigimiz limonlari, 2-3 diş sarımsak ve son olarak doğradaığımız biberleri atıyoruz.
  5. Diğer materyalleri karışık olarak kavanozumuza dolduruyoruz. (limonları dilimleyip koymayı unutmayalm).
  6. 1 lt üzüm sirkesini tuz ile karıştırıp cezve yardımı ile kavanozumuza üstünü dolduracak biçimde koyuyoruz.
  7. 2 gün bekletip, tadına bakıp serin bi yere kaldırıyoruz.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun ???.

Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu