Yemek Tarifleri
Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi

Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 1 kilo lahana
- 1.5 kilo salatalık
- 3 tam limon
- 1 baş sarımsak
- 4-5 adet yeşil acı biber
- 1 lt üzüm sirkesi
- Kaya tuzu
- Biraz nohut
Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanaları dilimleyip, tuz ile birlikte karıştırıp yarım saat bekletiyoruz.
- Havuçları yıkayıp dilim dilim doğruyoruz, salatalıklari yıkayıp bütün bi biçimde bırakıyoruz.
- Tatlı biberleri istediğiniz büyüklükte doğruyoruz.
- Kavanozumuzun tabanına nohut, biraz tuz, dilimledigimiz limonlari, 2-3 diş sarımsak ve son olarak doğradaığımız biberleri atıyoruz.
- Diğer materyalleri karışık olarak kavanozumuza dolduruyoruz. (limonları dilimleyip koymayı unutmayalm).
- 1 lt üzüm sirkesini tuz ile karıştırıp cezve yardımı ile kavanozumuza üstünü dolduracak biçimde koyuyoruz.
- 2 gün bekletip, tadına bakıp serin bi yere kaldırıyoruz.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun 🫶🏻🌸.
Limon Tuzu Olmadan Turşu Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın