Yemek Tarifleri

Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü

Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tencereye evvelden eklenecek olanlar;

  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 lt. süt
  • Tavuk göğsü piştikten sonra eklenecek olanlar;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri süslemesine;

  • Kakao yada tarçın

Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce dikdörtgen borcamımızı yada kalıbımızı yavaşça ıslatalım(çok ıslak olmasın) sonra uygun derin tencereye tereyağını ekleyip, eritelim, eridikten sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Kavurduktan sonra sütünü ekleyip yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca biraz tıkırdatıp ocaktan alalım.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içine öbür gereçleri ekleyelim ve mikserle düşük ayarda pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. Sonra hafif ıslanmış dikdörtgen borcama yada kalıba döküp, soğumaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra üzerini kakao yada tarçın ile süsleyip vede dilimleyip servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet, şeker olsun.

Not:istenilirse bisküvi ile kat kat yapılıp yenilebilir…

Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu