Yemek Tarifleri
Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü

Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tencereye evvelden eklenecek olanlar;
- 150 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 lt. süt
- Tavuk göğsü piştikten sonra eklenecek olanlar;
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri süslemesine;
- Kakao yada tarçın
Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce dikdörtgen borcamımızı yada kalıbımızı yavaşça ıslatalım(çok ıslak olmasın) sonra uygun derin tencereye tereyağını ekleyip, eritelim, eridikten sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavurduktan sonra sütünü ekleyip yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca biraz tıkırdatıp ocaktan alalım.
- Ocaktan aldıktan sonra içine öbür gereçleri ekleyelim ve mikserle düşük ayarda pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Sonra hafif ıslanmış dikdörtgen borcama yada kalıba döküp, soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra üzerini kakao yada tarçın ile süsleyip vede dilimleyip servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet, şeker olsun.
Not:istenilirse bisküvi ile kat kat yapılıp yenilebilir…
Lezzetiyle Anında Biten Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın