Yemek Tarifleri

Lezzet-i Şahane Kesme Çorbası Tanımı

Lezzet-i Şahane Kesme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı dolusu reyhan (orjinalinde tarhın otu var ancak ben reyhanı yakıştırıyorum isteğe bağlı koyabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 lt 10 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lezzet-i Şahane Kesme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamuru yapalım bir kaba un hariç tüm gereçleri koyup, düzgünce karıştıralım, akabinde unu denetimi bir formda koyup güzelce yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirip, görsellerde gösterdiğim incelikte açıp kesmeden evvel yeniden dinlendirelim.
  3. Bu sefer hava alabileceği mesela ben mutfak masamda camı açıp, kuruya bileceği biçimde dinlenirdim.
  4. Bu halde hava alabileceği bir yerde 5 dakika bir tarafı 5 dakika öbür tarafı kuruduktan sonra bir tutam un sürüp görsellerde gösterdiğim üzere keselim.
  5. Ardından yemeği yapacağımız tencereye yeşil mercimeği alıp, yemeğe koyacağımız tüm suyu döküp mercimeği pişmeye bırakalım.
  6. Mercimek pişerken öteki bir küçük tencerede küçük küçük doğradığımız soğanı zeytinyağında kavuralım.
  7. Az kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyip, uygunca karıştıralım ve kavrulmaya bırakalım.
  8. Kavrulan soğanı pişen mercimeğin içine alıp, yeterlice karıştıralım.
  9. Ardından kesme hamurları içine alalım ve alırken bir yandan kesmeler yapışmaması için süratli hızlı karıştıralım.
  10. Tüm kesmeleri içine alıp, karıştırdıktan sonra yapıştımı diye denetim edelim ve ağzını kapatı,p 5-8 dakika kadar (hamur pişene kadar) pişmeye bırakalım.
  11. Çorbamız hazır afiyet olsun. ???. Mercimeği pişirme mühleti:20 dakika. Hepsini (çorbayı) pişirme mühleti: 10 dakika.

Not:Unu daha fazla koymanızı tavsiye etmem zira çok sert bir hamur olabilir fakat unun markasına nazaran değişiklik gösterirse göz kararı ekleyebilirsiniz. börek hamurundan bir tık az katı sert bir kıvamı olacak.

Lezzet-i Şahane Kesme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu