Yemek Tarifleri

Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 litre su

Kıyması için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane

Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçi yıkayıp bir su bardağı su ile pişirelim.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine kalan sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Üzerinin nohutları ekleyelim ve çorbamız kaynarken kıymasını hazırlayalım.
  4. Derin bir kabak kıyma üzerine ince doğranmış bir tane soğan, tuz ,karabiber ekleyip yeterlice yoğuralım .
  5. Küçük yuvarlak parçacık haline getireli, nohut büyüklüğünde misketler elde edelim ve bir tavaya alıp üzerine bir tatlı kaşığı nane ekleyip kıymamızı pişirelim ,daha sonra bir tabağa alalım çorbamızın başka etaplarını hazırlayalım.
  6. Farklı bir kapta yoğurt un güzelce karıştıralım ve kaynayan çorbanın içerisine evvel bir kepçe yardımıyla hazırladığımız kaba bir ölçü kaynayan sudan alalım karıştırıp çorbanın içerisine hazırladığımız terbiyeyi dökelim ve süratlice karıştırmaya devam edelim kesilmemesine dikkat edelim.
  7. En son pişirdiğim köfteleri de üzerine ekleyelim altı kısık bir formda 25-30 dakika kadar kaynatalım süper bir lezzeti ile servisimize hazır deneyeceklere afiyet olsun????????.

Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu