Yemek Tarifleri
Lazanya (Beşamel Soslu)

Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 12 yaprak lazanya
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- Yarım su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bazı lazanyaları haşlamak gerekebiliyor paketin üzerine bakınız orada yazıyordur bilginize.
- İlk evvel iç harcını hazırlayalım.Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.
- Üzerine kıymayı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Sarımsak rendesi, kabuğu alınmış küp küçük doğranmış domates, ekleyelim.
- Salça ve tuzu ekleyip kavuralım.
- Sıcak suyunu ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Beşamel sosu için tereyağı ve unu kavuralım sütü ekleyip topaklanmaması için dikkat edelim çırpalım karıştıralım kaynayınca tuz ve karabiber ek edelim ocaktan alalım.
- Fırın kabına lazanyaları dizelim.
- Üzerine kıymalı iç harç akabinde beşamel sos yayalım.
- Lazanyaları bitene kadar evvel iç harç sonra beşamel sos yayarak devam edelim.
- En üzerine yeniden iç harç, beşamel sos, gezdirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynir serpelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca 15 dakika dinlendirip servis yapalım kare kare keselim afiyet olsun.
Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın