Yemek Tarifleri

Lazanya (Beşamel Soslu)

Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 yaprak lazanya

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Bazı lazanyaları haşlamak gerekebiliyor paketin üzerine bakınız orada yazıyordur bilginize.

  1. İlk evvel iç harcını hazırlayalım.Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.
  2. Üzerine kıymayı ek edip kavurmaya devam edelim.
  3. Sarımsak rendesi, kabuğu alınmış küp küçük doğranmış domates, ekleyelim.
  4. Salça ve tuzu ekleyip kavuralım.
  5. Sıcak suyunu ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  6. Beşamel sosu için tereyağı ve unu kavuralım sütü ekleyip topaklanmaması için dikkat edelim çırpalım karıştıralım kaynayınca tuz ve karabiber ek edelim ocaktan alalım.
  7. Fırın kabına lazanyaları dizelim.
  8. Üzerine kıymalı iç harç akabinde beşamel sos yayalım.
  9. Lazanyaları bitene kadar evvel iç harç sonra beşamel sos yayarak devam edelim.
  10. En üzerine yeniden iç harç, beşamel sos, gezdirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynir serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  12. Fırından alınca 15 dakika dinlendirip servis yapalım kare kare keselim afiyet olsun.

Lazanya (Beşamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu