Yemek Tarifleri
Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket lazanya (16 adet) (tavsiyem barilla)
İç harcı için;
- Yarım kg kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 3 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 paket (200-300 gr) rende mozerella yada rende kaşar peyniri
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için orta ateşte geniş bir tavaya sıvı yağı, küçük doğranmış soğanları koyarak kavurmaya başlayalım sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kavrulunca domates rendesi ezilmiş sarımsak, salça, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip 5 dk daha soteleyelim.
- Daha sonra suyu ek edelim çekince altını kapatalım. Harç sıcak bir biçimde beklesin.
- Hemen beşamel sosu hazırlayalım telle karıştırılacak bir tencereye tereyağını kısık ateşte eritip unu ekleyelim daima kavuralım unun kokusu çıkınca yavaş yavaş sütü ekleyelim, daima karıştıralım.
- Tuz ve karabiberi de ekleyelim muhallebi kıvamına gelince 2 dk daha kaynatıp altını kapatalım fırın kabını yağlayıp, lazanyaları dizelim.
- Üstüne beşamel sos kıymalı harç biçiminde 3 kat döşeyelim en üste lazanya beşamel sos rende peyniri koyup, 15 dk lazanyalar yumuşasın diye bekleyelim.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırına alalım. 20-30 dk civarında peynirler kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca biraz dinlendirelim o denli dilimleyelim afiyet olsun 🌸.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın