Yemek Tarifleri
Lahana Sarması
Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk lahana
- 6 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 500 gram kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı (yarım olacak) domates sosu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanaları kesiyoruz herkes farklı kesebilir kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatalım.
- Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır. Püf doktası lahana suyun içinde girdikten sonra çok fazla bekleymeyin çok bekletirseniz lahanayı saramazsınız kıymalı harç için,bütün gereçleri bir ortaya getirin ve güzelce yoğurun.
- Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın.
- Tencerenizin tabanını kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız tabanı tutmasın ben lahananın sert kısımlarını damar denilen kısımlarını tencerenin altına koydum hem daha lezzletli hemde tencereye yapışmıyor.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile iki yemek kaşığı salçayı kavurun.
- Bir ölçü su ile açın ,içine tuz ve lahanaların üzerine dökün. Kapağını kapatın kısık ateşte pişirin.Arada bir bakın afiyet olsun.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın