Yemek Tarifleri

Labneli Kakaolu Kek

Labneli Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 su bardağından biraz fazla damla çikolata

Labneli kısmı için;

  • 250 gram labne
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Labneli Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün materyallerin oda ısısında olması kıymetli.
  2. Öncelikle bir kabın içerisine un, kakao, nişasta ve kabartma tozunu atıp, karıştırıyoruz.
  3. Derin bir kabın içerisine yumurta şekeri aşıp köpürene kadar 3 dk kadar çırpıyoruz. Akabinde süt, sıvı yağ ve vanilyalı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Hazırlamış olduğumuz unlu karışımı da içerisine ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Keki dikdörtgen borcamın üzerine döküyoruz ve her yeri eşit olacak halde yaydırıyoruz.
  6. Üzerine damla çikolataları serpiyoruz.
  7. Dilerseniz bu kısımda kekin üzerine çilek yada vişne taneleri serpebilirsiniz.
  8. Çırpma kabına labne, yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz.
  9. Borcamdaki kekin üzerine hazırladığımız labneli karışımdan istediğimiz aralıklarla 1’er kaşık döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik durumda ortalama 30-35 dk pişiriyoruz.
  11. Pişen kekimizi soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Labneli Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu