Yemek Tarifleri
Labneli Kakaolu Kek
Labneli Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 su bardağından biraz fazla damla çikolata
Labneli kısmı için;
- 250 gram labne
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
Labneli Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyallerin oda ısısında olması kıymetli.
- Öncelikle bir kabın içerisine un, kakao, nişasta ve kabartma tozunu atıp, karıştırıyoruz.
- Derin bir kabın içerisine yumurta şekeri aşıp köpürene kadar 3 dk kadar çırpıyoruz. Akabinde süt, sıvı yağ ve vanilyalı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz unlu karışımı da içerisine ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
- Keki dikdörtgen borcamın üzerine döküyoruz ve her yeri eşit olacak halde yaydırıyoruz.
- Üzerine damla çikolataları serpiyoruz.
- Dilerseniz bu kısımda kekin üzerine çilek yada vişne taneleri serpebilirsiniz.
- Çırpma kabına labne, yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz.
- Borcamdaki kekin üzerine hazırladığımız labneli karışımdan istediğimiz aralıklarla 1’er kaşık döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik durumda ortalama 30-35 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Labneli Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın