Yemek Tarifleri

Kuzu Paça

Kuzu Paça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kuzu paça
  • 5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı

Kuzu Paça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kuzu paçaları ocakta tütsülüyoruz kılları gitsin diye daha sonra bıçakla üstünü kazıyoruz hepsinin. Daha sonra suda yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 6 bardak sıcak su koyuyoruz ve ağzını kapatıyoruz.
  3. Su kaynadıktan sonra düdüklünün altını orta ateşe getirerek 40 dakika pişiyoruz.
  4. Piştikten sonra düdüklünün havasını alıp kapağını açıyoruzz.
  5. Terbiyesi için un, yumurta, yoğurt bir kapta karıştırılır sıcak olan sudan içine konulur terbiye açılır ve yavaş yavaş çorba suyuna ek edilir. Yalnız daima karıştırarak koyun terbiyeyi yoksa kesilir.
  6. Daha sonra sarımsak rendesi, sirke, tuz ek edilir.
  7. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile toz kırmızı biber yakılır üzerine ek edilir.
  8. Ocağın aştı kapatılır. Sıcsk servis edilir. Afiyet olsun şimdiden.

Kuzu Paça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu