Yemek Tarifleri

Kütür Kütür Kornişon Turşu

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

(tarifim 1 litrelik kavanoz içindir)

  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 adet limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Üzerleri örtülene kadar kaynar su

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz).
  2. Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
  3. Kapağına sıfır olmayacak halde kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim).
  4. Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
  5. Sonrasında kaya tuzu,limon tuzu, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
  6. Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki gereçlerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
  7. Soğuyana kadar karşıt soğuduktan sonra da düz biçimde serin yerde saklayabiliriz.

Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu