Yemek Tarifleri
Kütür Kütür Kornişon Turşu

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
(tarifim 1 litrelik kavanoz içindir)
- 1 baş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2-3 adet limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Üzerleri örtülene kadar kaynar su
Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz).
- Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
- Kapağına sıfır olmayacak halde kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim).
- Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
- Sonrasında kaya tuzu,limon tuzu, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
- Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki gereçlerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
- Soğuyana kadar karşıt soğuduktan sonra da düz biçimde serin yerde saklayabiliriz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kütür Kütür Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın