Yemek Tarifleri

Kuru Üzümlü Kurabiye

Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 avuç kadar kuru üzüm

Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alalım.
  2. Pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
  3. Daha sonra un, vanilya ve karbonatı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğuralım.
  4. Cevizden biraz büyük modüller alıp elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz yahut güzelce yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  5. Yuvarlak hamurların üstüne 5-6 tane kuru üzümü dizip su bardağının altı ile yavaşça bastıralım.
  6. Önceden ısıttığımız fırında 200°de 15 dakika kadar pişirelim.Pişerken daima denetim edelim fazla pişmesin.

Kuru üzüm yoksa tıpkı tanımı damla çikolata yahut sade yapabilirsiniz. Konutta ne varsa :).

Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu