Yemek Tarifleri
Kuru Üzümlü Kurabiye

Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 avuç kadar kuru üzüm
Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alalım.
- Pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra un, vanilya ve karbonatı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük modüller alıp elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz yahut güzelce yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Yuvarlak hamurların üstüne 5-6 tane kuru üzümü dizip su bardağının altı ile yavaşça bastıralım.
- Önceden ısıttığımız fırında 200°de 15 dakika kadar pişirelim.Pişerken daima denetim edelim fazla pişmesin.
Kuru üzüm yoksa tıpkı tanımı damla çikolata yahut sade yapabilirsiniz. Konutta ne varsa :).
Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın