Yemek Tarifleri

Küçük Açma

Mini Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yahut 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 bardak

Arası için;

  • Tereyağı yahut margarin

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu

Mini Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına tuz ve un hariç öbür materyalleri koyup, güzelce karıştıralım maya ve şeker güzelce erisin. Sonra unun birazını koyup, üzerine tuzunu ekleyelim, yoğurmaya başlayalım.
  2. Geri kalan unu da denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini örtüp 40-45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru tezgaha alalım beze haline getirelim ben de 20 adet beze çıktı bezenin bir adedini alıp yuvarlak biçimde açalım, üzerine tereyağı yahut margarin sürelim.
  4. Ortadan ikiye keselim en üstüne dikkat edelim büsbütün kesmeyelim yan taraflara bıçakla çizikler atalım her iki tarafı kıvıralım, kıvrılan iki tarafı üst üste koyarak burgu haline getirelim.
  5. Sonra görseldeki üzere hamuru içinden geçirip birleştirelim tüm bezeleri tıpkı biçimde yapıp tepsiye dizelim.
  6. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Yapıp deneyeceklere şimdiden afiyet olsun?.

Mini Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu