Yemek Tarifleri

Kremalı Somon

Kremalı Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 modül somon fileto
  • 5 adet patates
  • 400 gram mantar
  • 1 paket krema
  • 1 kutu krem frech(yada krema)
  • Taze karabiber
  • Kuru karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Kremalı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Somonları sirkeli suda yıkayıp süzdürelim. Patatesleri soyup yıkayalım. Yuvarlak doğrayıp borcama koyup, tuz ve karabiber serpelim.
  2. Somonoda tuz ve karabiber ek edip üzerine koyalım. 1 paket kremayı üzerine döküp, 200 derecede pişirelim.
  3. Mantarları soyup doğrayalım. Tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Az zeytinyağ dökelim az daha soteleyip krema ve tuz krema katıysa biraz su ekleyelim.
  4. Patatesler ve somon piştiğinden mantarlı kremayı 1 çay kaşığı taze ezilmiş karabiber ekleyelim. 5 dakika da o halde pişirelim (afiyet olsun)

Kremalı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu