Yemek Tarifleri
Kremalı Mantarlı Tavuk Görüntülü

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı krema (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızın iki tarafına da tuz ve karabiber döküp kızgın tavada sıvı yağ ile gerili önlü kızartıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Aynı tavanın içine tereyağımızı eritip, küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların içine doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz, hafif diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.
- Yarım çay bardağı suyu, kremayı ve baharatları ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Sosumuzun kaynamasını beklerken bir kenarda az bir su ile nişastamızı inceltiyoruz.
- Kaynamaya başlayınca mantar sosumuza nişastamızı ekliyoruz.
- Kıvam alan sosun içine kızarttığımız tavuklarımızı da ek edip 15 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🙂
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın