Yemek Tarifleri

Kremalı Fasulye Çorbası

Kremalı Fasulye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 60 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane küçük uzunluk soğan
  • 250 ml kuru fasulye
  • 1 litre su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 125 ml krema
  • 6-7 kısım maydanoz

Kremalı Fasulye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce fasulyeleri haşlayalım ve haşlanmış fasulyeleri pürüzsüz bir püre haline getirelim.
  2. Ardından soğanı rendeleyelim.
  3. Tencerede tereyağı yahut margarini eritip bir yemek kaşığı unla kavuralım.
  4. Rendelenmiş soğanı içine ekleyelim.
  5. İyice karıştırınca püre haline getirdiğimiz fasulyeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Elimizdeki karışıma bir litre suyu ekleyelim.
  7. Ben bir bardak kullanarak yavaş yavaş ekliyorum lakin bir defada ekleseniz de topaklanmıyor.
  8. Suyun akabinde tuzu da ekleyelim.
  9. Çorbayı karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  10. Kaynayınca birkaç dakika kısık ateşte pişirelim.
  11. 5-6 dakika sonra kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirelim.
  12. Son olarak da canlandırıcı bir lezzet olarak 6-7 kol maydanoz ekleyip 2-3 dakika daha pişirince çorbamız hazır.

Daha fazla krema kullanmak isteyebilirsiniz lakin 150 ml’den fazla kullanınca fasulye tadını büsbütün bastırıyor.

Tarifi kremasız yahut bulyonla da deneyebilirsiniz. Ben krema kullandım fakat maydanoz eklemeden bir kase ayırıp o halini de fotoğraflar ortasına ekledim. Afiyet olsun.

Kremalı Fasulye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu