Yemek Tarifleri

Kremalı Bulut Kek (Aşırı Lezzet İçerir)

Kremalı Bulut Kek (Aşırı Lezzet İçerir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı sıcak su
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Üzeri için;

  • Dövülmüş ceviz yahut fındık

Kremalı Bulut Kek (Aşırı Lezzet İçerir) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. İlk olarak beyazların içine bir fiske tuz koyarak çırpıyoruz yarım su bardağı şekeri içine ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. ( kabı zıt çevirin düşmüyorsa tamamdır 😇).
  3. ✋ Beyazları koyduğumuz kap katiyen kupkuru olmalı ve beyazların içine 1 damla bile yumurta sarısı düşmemeli yoksa köpürmez!!!!! o yüzden sarı ve beyazı ayırırken küçük bir kase kullanın o denli çırpacağınız kaplara boşaltın beyazı ve sarıyı.
  4. Kremamızın üzerini kapatıp bir kenara alalım.
  5. Yumurta sarılarının içine de kalan şekeri döküp beyaz olana kadar çırpalım.
  6. Sıcak suyunu ek edelim. ( sıcak su yumurta kokusunun gelmesini engelleyecek!!!).
  7. Koyulaşıp krema kıvamına gelene denk 5-6 dakika çırpalım.
  8. İçine yağını da ekleyip hafif çırpalım.
  9. Elediğimiz toz gereçleri ekleyip hafif çırpalım.
  10. Mikserimiz ile işimiz bitti artık çıkarabiliriz bundan sonra silikon spatula ya da tahta kaşık ile devam edelim. Kremamızın içine metal kaşık sokmayalım!!!!.
  11. Kremanın yarısını azar azar alıp aşağıdan üste hakikat kekin köpüğünü söndürmeden kek harcının içine yedirelim.
  12. İsteğe nazaran kek harcına limon kabuğu, portakal kabuğu, damla çikolata da ek edebilirsiniz. ( o denli de lezzetine lezzet katıyor 🙃).
  13. Katı yağ ile yağladığımız ve hafif üzerine un serptiğimiz yuvarlak borcama kekimizi 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana dek pişirelim.
  14. Pişen kekimizin üzerine soğuduktan sonra kremamızı sürelim ve dövülmüş ceviz yahut fındıktan her yerine gelecek biçimde serpelim.

Kekimiz servise hazır afiyet olsun 💕.

✋ Ben evvelce kremayı üzerine sürüyordum direk ancak mereng olduğu için ister istemez bir mühletten sonra köpüğü sönüyor 🥴 o yüzden servis edeceğiniz kadar üzerine sürün başkalarına servis ettikçe sürersiniz ve köpüğü sönerse tekrar mikser ile çırpabilirsiniz.

✋✋✋ Oldu ki kremanız köpürmedi ya da söndü yahut o kremadan üzerine sürmek istemiyorsunuz hiç kahır değil krem şanti de sürebilirsiniz🤗.

Kremalı Bulut Kek (Aşırı Lezzet İçerir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu