Yemek Tarifleri

Közlenmiş Biber Sarması

Közlenmiş Biber Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kapya biber
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 7-8 tane taze soğan yaprağı

Közlenmiş Biber Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberleri yıkayalım 200 ° fırında közlenene kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir tabakta peyniri güzelce ezelim, ceviz, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Yeşil soğan yapraklarını yıkayalım, başka bir kaba alıp üzerlerine kaynar su dökelim 1-2 dk. Bekletip çıkaralım ( sarma biberlerimizi rahat bağlayabilmek için yapıyoruz bu işlemi).
  4. Fırında közlenen biberlerimizi çıkaralım. Kabuklarını soyalım. Tohumlarından ayırarak temizleyelim.
  5. Boylamasına ikiye keselim,.
  6. Hazırladığımız peynirli harçtan koyup saralım. Yeşil soğan yapraklarıyla bağlayalım. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis yapalım.

Afiyet olsun 👌👌👌.

Közlenmiş Biber Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu