Yemek Tarifleri

Köz Patlıcanlı Makarna

Köz Patlıcanlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet közlenmiş patlıcan (Ben konserve kullandım 3 kaşık)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı fesleğen tozu (Varsa taze daha hoş olur)
  • Permesan ya da istediğiniz bir peynir rendesi
  • 1 kepçe makarna suyu
  • Yarım paket makarna

Köz Patlıcanlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Makarnamı haşlıyoruz, suyundan bir kepçe ayırıyoruz.
  2. Ayrı bir tavaya zeytinyağını döküyoruz.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsakları da koyup bir iki kere çeviriyoruz.
  4. Üzerine patlıcanımızı ek ediyoruz kaşığını zıddı ile eze eze karıştırıyoruz.
  5. Kremayı ve makarna suyunu döküyoruz.
  6. Baharatları da ek edip karıştırıyoruz.
  7. Biraz kaynatıp yoğunlaşınca peynirimize koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
  8. Daha sonra makarnamızın üzerine sosu döküp birbiri ile özdeşene kadar karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu