Yemek Tarifleri

Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Lutenitsa Görüntülü

Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Lutenitsa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg kapya biber
  • 1 kg domates
  • 250 gram sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Lutenitsa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle fırında patlıcan, kapya biber ve sarımsağı közleyelim.
  2. Közlediğimiz zerzevatları streç sarılı kapta bekletelim ve terlemesini sağlayalım. Sonra kabuklarından soyalım.
  3. Uygun tencereye sıvı yağ ekleyelim ve doğradığımız sivri biberleri ekleyerek kavuralım.
  4. Daha sonra üstüne közlediğimiz zerzevatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  5. Domatesleri rondodan geçelim ve tencereye ekleyelim, bu formda kaynatalım.
  6. Kaynayan sosu blenderdan geçirelim.
  7. 10 dk daha kaynatmaya devam edelim.
  8. Sıcakken pak kavanozlara hisse edelim.
  9. 2 geri 1 ileri usulü ile kapatalım.
  10. Kapakların yeni olması, kavanozların ise pak kuru olması lazım.
  11. 1 gece aykırı bekletelim, sonraki gün denetim edip kaldıralım.Afiyet olsun.

Bu ölçülerle 6. 5 kavanoz çıkardım. Siz dilerseniz 2 katına çıkararak daha fazla sos yapabilirsiniz.

Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Lutenitsa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu