Yemek Tarifleri

Köz Meze

Köz Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patlıcan
  • 2 kilo domates
  • 2kilo kapya biber
  • 1 kilo çarliston biberi
  • 1çay bardağı sirke
  • 1çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 lisan sarımsak

Köz Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan ve biberleri fırında ızgara ayarında yeterlice kızarana kadar közleyelim.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tencerede pişirmeye başlayalım.
  3. Domatesler suyunu çektiğinde içine sirke, zeytin yağı, tuz, toz şekeri katıp karıştıralım.
  4. Közlenen sebzelerimizi soyup küp küp doğrayalım ve tencereye alalım bir iki dakika pişirip içine küçük doğranmış sarımsakları ekleyelim.
  5. Harcımızdan kavanozlarımıza doldurup farklı bir tencerede kapakları hafif geçecek kadar su koyup kavanozları yerleştirelim.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim bu süreç kapakların tutması için değerlidir.
  7. En son kavanozları dikkatlice tencereden alıp düz yere zıt koyalım bir gün bu halde beklettikten sonra kapakları içine çökmüş mü diye denetim edelim ve kavanozları serin bir yerde saklayalım.

Köz Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu