Yemek Tarifleri
Köz Biberli Çok Lezzetli Domates Çorbası

Köz Biberli Çok Lezzetli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı organik tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (Mümkünse tam buğday unu)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı süt (Oda ısısında)
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Köz Biberli Çok Lezzetli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates, kapya biber, soğan ver sarımsakları ister fırında ister airfryerde pişirelim. Natürel bunları yıkayıp 2-3 e bölmeniz kâfi. Fazla dilimlemeye gerek yok.
- Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra evvelce ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza yahut direkt airfryere atalım. Yaklaşık yarım saat közleyelim.
- Sonra çıkarıp isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz ve lifli olması açısından soymadım.
- Ardından çorba tenceremize tereyağı ile unu soteleyelim.
- Un hafif pembeleştikten sonra salçayı ekleyelim.
- Bir iki çeşit çevirdikten sonra közlediğimiz zerzevatları ekleyelim.
- Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra blenderdan geçirelim. Gereksinim duyarsak sıcak su eği yapabiliriz.
- Tuz ve baharatları en son da sütü ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
- İşte hazır üzerine kaşar rendesi ile mükemmel oluyor konuklarım çok beğendi. Afiyet olsun :).
Not 1 : sağlıklı ve hakikat beslenmeye dair bilgi, kıymetli tüyolar,motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şeyi instagramdan “diyetisyendenyasamadairhersey” paylaşıyorum:).
Köz Biberli Çok Lezzetli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın