Yemek Tarifleri
Köy Böreği (Kastamonu)

Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kızarmış yufka
- 4 adet soğan
- 2 yumurta
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar minik minik doğranır ve kavrulur. Kavrulunca baharatlar konulur.
- Kavrulan soğanların üstüne yumurta kırılır ve pişirilir.
- Yufkanın 2 adeti erişte halinde doğranır ve yumurtanın içine konulur.
- Bütün gereçleri 5 dakika tavada çeviriyoruz birbirine tadı uygunca geçmesi için.
- Tepsi yağlanır yufka serilir. Tepsiye serilen yufka da yağlanır.
- Bir adet yufka konulur yufkanın üstüne ve bu konulan yufkanın üstüne iç harcı dökülür.
- Tekrar yufka konulup yağlanır ve üstüne tekrar yufka konup harç dökülür. Bu süreç yufka bitip üstü kapanana kadar tekrarlanır.
- Hazırlanan börek 200 derece fırında 15 – 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun 🙂
Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın