Yemek Tarifleri

Köy Böreği (Kastamonu)

Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kızarmış yufka
  • 4 adet soğan
  • 2 yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanlar minik minik doğranır ve kavrulur. Kavrulunca baharatlar konulur.
  2. Kavrulan soğanların üstüne yumurta kırılır ve pişirilir.
  3. Yufkanın 2 adeti erişte halinde doğranır ve yumurtanın içine konulur.
  4. Bütün gereçleri 5 dakika tavada çeviriyoruz birbirine tadı uygunca geçmesi için.
  5. Tepsi yağlanır yufka serilir. Tepsiye serilen yufka da yağlanır.
  6. Bir adet yufka konulur yufkanın üstüne ve bu konulan yufkanın üstüne iç harcı dökülür.
  7. Tekrar yufka konulup yağlanır ve üstüne tekrar yufka konup harç dökülür. Bu süreç yufka bitip üstü kapanana kadar tekrarlanır.
  8. Hazırlanan börek 200 derece fırında 15 – 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.

Deneyenlere afiyet olsun 🙂

Köy Böreği (Kastamonu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu