Yemek Tarifleri
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 10 15 adet mantar (Yaklaşık 300 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kutu krema (200 ml)
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pişirme süreci olmadan tüm gereçlerimizi hazırlayalım.
- Tavuklarımızı küp doğruyoruz. Soğanımızı da yemeklik bir formda doğruyoruz.
- Mantarlarınızı da ince biçimde doğruyoruz. İsterseniz soyabilirsiniz fakat ben soymadım.
- Simdi pişirme sürecine geçelim.
- Sıvı yağımızı aldığımız tavamıza evvel soğanlarımızı atıp yavaşça kavuruyoruz.
- İçine küp küp doğranmış etlerimizi de ekliyoruz. Suyunu salıp çekene kadar düzgünce pişiriyoruz. İçine doğradığımız mantarlarıda ekleyip bira daha kavuruyoruz.
- Daha sonra kısık ateşte 1 paket kremayı da ekleyip düzgünce karıştırıyoruz. Hafif fokurdamaya başlayınca köri ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
İşte bu kadar. Tanımınız hazır bile.
Malzemelerin ölçüleri kişi sayısına nazaran yada damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. Yanına makarna pilav yada salata ekleyip servis edebilirsiniz. Tekrardan afiyet olsun. ☘️????.
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın