Yemek Tarifleri

Konut Baklavası

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet margarin

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

İc gereci için

  • 2 su bardağı ezilmiş ceviz

Acmak için

  • Buğday nişastası

Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba mesken baklavası yapıyoruz.

  1. Öncelikle yumurtamızı yağ ve sütümüzü güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından karıştırdığımız gerecimizin üstüne unumuzu ekliyoruz cıvık ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Sonra hamurumuzu 3 eşit kesime bölüyoruz.
  4. 3 eşit kesime böldüğümüz hamurlardan 12 şer yani toplam 36 küçük yuvarlak bezeler elde ediyoruz.
  5. Bezeleri nişasta yardımı ile biraz açıp 12 şer adet üst üste koyalım. toplam 3 adet 12 şer hamur olması gerekiyor.
  6. 3 kat yapacağımız için 12 adeti birleştirip açacağız.
  7. ardından 3 adet elde ettiğimiz hamurumuzu nişasta yardımı ile fırın tepsimiz boyutunda açalım.
  8. Açtığımız hamurumuzu tepsimize yerleştirelim.
  9. Üzerine cevizimizi serpelim akabinde on iki şer nişasta ile birleştirdiğimiz hamurumuzu tekrar açıp ceviz serptiğimiz hamurun üstüne ekleyelim.
  10. Tekrar ceviz serpelim.
  11. Ardından son kalan hamurumuzu da nişasta ile açıp ekleyelim üzerine biraz bastırıp keselim.
  12. Sonra bir sos tavasına 1 adet margarini koyup ocakta eritelim eriyen margarini çabucak kestiğimiz baklava tepsimizin üzerine dağıtarak dökelim.
  13. Fırınımızın dereceleri değişebiliyor 200 derecede fırına atalım fırındaki tepsimiz 10-15 dakikada pişecektir
  14. Pişen baklavamızı fırından alalım ve soğuması için bir yere bırakalım.
  15. Ardından 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekerimizi bir tencereye alalım ve şerbet olacak halde kaynatalım
  16. Kaynadıktan sonra üzerine 2-3 damla limon sıkıp 20 dakika kaynatalım.
  17. Ardından soğuyan baklavamızın üzerine şerbetimizi sıcak bir formda dökelim. Unutmayın baklavamız soğuk olmalı şerbetimiz sıcak olmalı şayet baklava sıcakken dökerseniz baklavanız hamurumsu bir kıvam alacaktır. (

Ben çok tatlı yapmadım lakin siz isterseniz şekeri kendinize nazaran arttırabilirsiniz) umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu