Yemek Tarifleri
Konut Baklavası

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 adet margarin
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
İc gereci için
- 2 su bardağı ezilmiş ceviz
Acmak için
- Buğday nişastası
Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba mesken baklavası yapıyoruz.
- Öncelikle yumurtamızı yağ ve sütümüzü güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından karıştırdığımız gerecimizin üstüne unumuzu ekliyoruz cıvık ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra hamurumuzu 3 eşit kesime bölüyoruz.
- 3 eşit kesime böldüğümüz hamurlardan 12 şer yani toplam 36 küçük yuvarlak bezeler elde ediyoruz.
- Bezeleri nişasta yardımı ile biraz açıp 12 şer adet üst üste koyalım. toplam 3 adet 12 şer hamur olması gerekiyor.
- 3 kat yapacağımız için 12 adeti birleştirip açacağız.
- ardından 3 adet elde ettiğimiz hamurumuzu nişasta yardımı ile fırın tepsimiz boyutunda açalım.
- Açtığımız hamurumuzu tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine cevizimizi serpelim akabinde on iki şer nişasta ile birleştirdiğimiz hamurumuzu tekrar açıp ceviz serptiğimiz hamurun üstüne ekleyelim.
- Tekrar ceviz serpelim.
- Ardından son kalan hamurumuzu da nişasta ile açıp ekleyelim üzerine biraz bastırıp keselim.
- Sonra bir sos tavasına 1 adet margarini koyup ocakta eritelim eriyen margarini çabucak kestiğimiz baklava tepsimizin üzerine dağıtarak dökelim.
- Fırınımızın dereceleri değişebiliyor 200 derecede fırına atalım fırındaki tepsimiz 10-15 dakikada pişecektir
- Pişen baklavamızı fırından alalım ve soğuması için bir yere bırakalım.
- Ardından 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekerimizi bir tencereye alalım ve şerbet olacak halde kaynatalım
- Kaynadıktan sonra üzerine 2-3 damla limon sıkıp 20 dakika kaynatalım.
- Ardından soğuyan baklavamızın üzerine şerbetimizi sıcak bir formda dökelim. Unutmayın baklavamız soğuk olmalı şerbetimiz sıcak olmalı şayet baklava sıcakken dökerseniz baklavanız hamurumsu bir kıvam alacaktır. (
Ben çok tatlı yapmadım lakin siz isterseniz şekeri kendinize nazaran arttırabilirsiniz) umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın