Yemek Tarifleri

Kömbe

Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı vita yağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 1 pk şekerli vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • Ceviz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • Beyaz susam
  • Çörek otu

Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle vita yağı oda sıcaklığında olacak yavaş yavaş tüm gereçler eklenip karıştırılır.
  2. Daha sonra ceviz eklenip karıştırılır ( isteğe göre) .
  3. Ele yapışmayan yumasak hamur elde edilir .
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller alınır .
  5. Susam ve çörek otuna batırılıp kalıba bastırılıp karşıt çevirip yağsız fırın tepsisine dizilir .
  6. Kontrollü bir halde 30 dakika kadar pişirilir .
  7. Sıcakken kömbeleri ellemeyin pişince yumasak oluyor dağılabilir. Soğuduktan sonra sertleşiyor.

Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu