Yemek Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay Tatlı Tarifleri
Tatlılar, bir öğünün veya özel bir etkinliğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak, bazen karmaşık tariflerle uğraşmak yerine pratik ve kolay tatlılara ihtiyaç duyabiliriz. İşte sizin için kolay tatlı tarifleri için bir rehber:
1. Kolay Meyveli Pasta
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Arzuya göre taze meyveler (çilek, muz, üzüm vb.)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ön ısıtın.
- Bir kabın içinde un, toz şeker, süt, sıvı yağ, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
- Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kekin üzerine taze meyveleri yerleştirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
- Dünyanın en kolay tatlı tarifi ile ziyafet hazır. 🙂
2. Nutellalı Truff
Malzemeler:
- 200 gram sütlü çikolata
- 3/4 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı Nutella
- Şeker hamuru veya toz badem (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
- Eriyen çikolataya krema, pudra şekeri ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Karışıma Nutella’yı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karışımı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Şeker hamuru veya toz bademle kaplayarak isteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz.
- Truffları servis tabağına alarak buzdolabında biraz daha dinlendirin.
- Afiyetle tüketin.

3. Meyveli Yoğurtlu Parfe
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı bal
- Arzuya göre taze meyveler (çilek, böğürtlen, muz, kivi gibi)
- Granola veya yulaf ezmesi
Yapılışı:
- Süzme yoğurt ve balı karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Porsiyonluk cam kavanozlara veya bardaklara bu karışımı paylaştırın.
- Üzerine doğradığınız taze meyveleri serpiştirin.
- Son olarak granola veya yulaf ezmesini meyvelerin üzerine ekleyin.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Soğuk olarak servis yapın.
- Ve alın size Kolay Tatlı Tarifleri
4.Pratik Şekerpare
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Yapılışı:
- Şerbeti için suyu, toz şekeri ve limon suyunu bir tencerede kaynatın, şerbet kıvamını alana kadar kaynatmaya devam edin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında irmik, un, toz şeker, süt, eritilmiş tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
- Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine yayın ve üzerini düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekmesi için şekerpareyi ılık hale gelinceye kadar dinlendirin.
- Ardından hindistan cevizi serperek dilimleyip servis yapın.
- Çikolatalı Muhallebi
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 100 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
Üzeri için:
- Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık
Yapılışı:
- Bir tencerede süt, toz şeker, un, kakao ve vanilyayı karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın, çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Muhallebiyi kaselere veya kuplara paylaştırın.
- Üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş fındıkla süsleyin.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
Bu tariflerle pratik bir şekilde lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!