Yemek Tarifleri

Kolay Baklava

Kolay Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı mısır yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Kabartma tozu
  • Un

Açmak için

  • Buğday nişastası

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon

Kolay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet için tüm gereçleri bir tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca 15 -20 dakika kaynatın.Altını kapatın.
  2. Bütün gereçleri katıp yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Yoğurulan hamur 30 bezeye ayrılır.
  4. Fincan tabağı kadar nişastayla el ile açılarak üst üste konur.
  5. Sonra merdane yardımı ile açılarak hamur açma süreci sona erer.
  6. Bıçakla kesip içlerine ceviz konularak muska üzere kapatılır.
  7. Üzerine mısır yağından her yer ıslanacak formda dökülür.
  8. Soğuk fırında 180 derecede pişirilir (fırınlar farklılık gösterebilir)
  9. Şerbeti yahut tatlı soğuk olacak (normal baklava gibide yaparsanız 15 i açıp ortasına ceviz 15 bezeyi de bir açıp üzerine koyabilirsiniz)

Kolay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu