Yemek Tarifleri

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 demet reyhan
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu

Kızılcık Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce reyhanları güzelce yıkayın.
  2. Tertemiz yaptıktan sonra üstüne bir su bardağı şeker ekleyip o limon suyunu da ekleyip olmaya devam edin.
  3. İyice soğuduktan suyunu saldıktan sonra birinci saldığı suyu süzerek bir sürahiye alın.
  4. Kalan kısmını tekrar olmaya devam edin.
  5. Üzerine limon tuzu da ekleyip biraz daha o daha da çıkacaktır.
  6. Çıkan suyu tekrar sizin kalan posayı bir cezveye alıp ocağa koyun.
  7. Üzerine su ekleyip biraz daha kaynatın o da hoş bir renk verecektir onu da süzüp öbür reyhan’ın üstüne ekleyin ve üzerine bir buçuk litrelik su ekleyin.
  8. Şekerini limonlu siz kendi zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz yoğunluğu da isteğinize nazaran su ekleyebilirsiniz.

Kızılcık Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu