Yemek Tarifleri

Kıymalı Yoğurtlu Karnabahar

Kıymalı Yoğurtlu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çat kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Kıymalı sos için;

  • 150-200 gram kıyma
  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet küp küp doğranmış domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça

Yoğurt sos için;

  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Kıymalı Yoğurtlu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karnabaharı yıkayıp  küçük modüllere kesiyoruz.
  2. Tencereye alıp üzerine zeytinyağı ve baharatları ek ediyoruz.
  3. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz.
  4. Arada kapağı açıp karıştırıyoruz.
  5. Kıymalı sos için soğanı zeytinyağında soteliyoruz.
  6. Üzerine kıymayı ek edip kaşıkla ezerek pişirmeye başlıyoruz.
  7. Kıymanın rengi dönünce domates ve salçayı ek ediyoruz pişince bir ölçü su ek edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  8. Yoğurt ve sarmısağı karıştırıyoruz.
  9. Servis tabağının altına karnabahar üzerine yoğurt üzerine kıymalı sos ve en üstüne maydanoz serpiştirip afiyetle yiyoruz.

Kıymalı Yoğurtlu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu