Yemek Tarifleri

Kıymalı Pizza

Kıymalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri :

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ilık su

İç materyalleri :

  • 200 gram kıyma
  • Kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Kıymalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamuru hazırlamak için üç su bardağı un ,bir paket maya, bir tatlı kaşığı tuz, iki yemek kaşığı şeker iki yemek kaşığı sıvı yağı bir kabın içerisine alıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  3. Ardından hamurun üzerini kapatarak 1 saat beklemeye alıyoruz.
  4. Daha sonra iç gereci hazırlamak için bir tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp biraz kavuruyoruz.
  5. Ardından 200 gram kıymayı da ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
  6. Daha sonra bir tatlı kaşığı tuz da ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Ardından ocağın altını kapatarak kıyılmış cevizlerimizi de ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  8. 1 saat bekleyen hamurumuzu alıp daire halinde açıyoruz.
  9. Ardından hazırladığımız içi hamurun üzerine koyuyoruz.
  10. Daha sonra tepsinin üzerine pişirme kağıdını koyup üzerine de hamurumuzu koyup evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızı atıyoruz ve 40 dakika pişiriyoruz.
  11. Hamur kızarınca 40 dakika olmasına gerek yok ya da 40 dakikayı da geçebilir hamur kızarınca pizzayı fırından alabiliriz afiyet olsun 😋.

Kıymalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu