Yemek Tarifleri
Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek

Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çimdik çok az tuz
- 1 adet yumurta
Kıymalı patatesli içi:
- 200 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta uzunluk haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sos (İçine sürülen)
Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya kıymayı koyalım suyu çekene kadar kavuralım.
- Yağı ek edelim.
- Küçük yemeklik doğranmış soğan ek edelim. Kısık ateşte 10 dk pişirelim.
- Tuz, baharat serpelim karıştıralım.
- Haşlanmış patates rendeleyip ekleyelim karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
- Bir tabağa alalım. Soğuması için alalım.
- İnce kıyılmış maydanoz serpelim karıştıralım.
- Sos materyalleri derin bir kapta düzgünce çırpalım.
- Yufkayı tezgahın üzerine bir adet yayalım.
- Hazırladığımız sostan her yerine sürelim dörde bölelim.
- İki üç yemek kaşığı kıymalı içten yuvarlak kısmı koyalım.
- Bir parmak gelecek halde kapatalım.
- Sonra oklavaya doluyalım.
- Yufkanın iki tarafından iki tarafında tutarak hafif ve büzerek oklavayı çekince gül formu verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bu biçimde dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ile içine konan sostan biraz koyup çırpalım. Fırça ile böreklere sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın