Yemek Tarifleri

Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek

Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çimdik çok az tuz
  • 1 adet yumurta

Kıymalı patatesli içi:

  • 200 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta uzunluk haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sos (İçine sürülen)

Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya kıymayı koyalım suyu çekene kadar kavuralım.
  2. Yağı ek edelim.
  3. Küçük yemeklik doğranmış soğan ek edelim. Kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  4. Tuz, baharat serpelim karıştıralım.
  5. Haşlanmış patates rendeleyip ekleyelim karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
  6. Bir tabağa alalım. Soğuması için alalım.
  7. İnce kıyılmış maydanoz serpelim karıştıralım.
  8. Sos materyalleri derin bir kapta düzgünce çırpalım.
  9. Yufkayı tezgahın üzerine bir adet yayalım.
  10. Hazırladığımız sostan her yerine sürelim dörde bölelim.
  11. İki üç yemek kaşığı kıymalı içten yuvarlak kısmı koyalım.
  12. Bir parmak gelecek halde kapatalım.
  13. Sonra oklavaya doluyalım.
  14. Yufkanın iki tarafından iki tarafında tutarak hafif ve büzerek oklavayı çekince gül formu verelim.
  15. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bu biçimde dizelim.
  16. Üzerine yumurta sarısı ile içine konan sostan biraz koyup çırpalım. Fırça ile böreklere sürelim.
  17. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetim ederek pişirelim afiyet olsun.

Kıymalı Patetesli Büzgülü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu