Yemek Tarifleri

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • İsteğe nazaran pulbiber ya da karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıymamızı tencereye alıp bir bardak su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Suyu çekince zeytinyağını ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
  3. Sonrasında yemeklik doğranan soğanı ekleyerek rengi değişene kadar kıyma ile kavuruyoruz.
  4. Salçayı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Salçamızda kavrulduktan sonra dilimlenen patatesleri ve istenilen ölçü da tuzu da ekleyerek karıştırıyoruz ( istenilirse baharat kullanılabilir ).
  6. Son olarak yemeğimizin üzerini biraz geçecek kadar yemeğimize sıcak su ekleyerek patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu