Yemek Tarifleri
Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- İsteğe nazaran pulbiber ya da karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamızı tencereye alıp bir bardak su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyu çekince zeytinyağını ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Sonrasında yemeklik doğranan soğanı ekleyerek rengi değişene kadar kıyma ile kavuruyoruz.
- Salçayı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçamızda kavrulduktan sonra dilimlenen patatesleri ve istenilen ölçü da tuzu da ekleyerek karıştırıyoruz ( istenilirse baharat kullanılabilir ).
- Son olarak yemeğimizin üzerini biraz geçecek kadar yemeğimize sıcak su ekleyerek patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın