Yemek Tarifleri
Kıymalı Patates Rulo

Kıymalı Patates Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Kıymalı harç için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 -400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendele
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim ve suyunu sıkıp uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri,ince kıydığımız maydonoz,yumurta,tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip üzerine patateslerimizi 1 cm kalınlığında yayalım.
- Tepsiyi fırının en alt kısmına yerleştirelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kıymalı harç için uygun bir tavaya birinci evvel zeytinyağı ve kıymamızı alıp biraz kavuralım.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri ek edip kavurmaya devam edelim. Domates salçasını da ek edip biraz kavuralım ve sıcak su ek edelim.
- Tuz ve baharatları da ekleyip karıştıralım kıyma suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkardığımız patatesin üzerine kıymalı harcı dökerek her yerine gelecek halde yayalım.
- Pişirme kağıdı yardımı ile patatesimizi uzun kenardan başlayarak rulo biçiminde saralım.
- Son olarak rulonun üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🥰.
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın