Yemek Tarifleri

Kıymalı Paçanga Böreği

Kıymalı Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 350 gr yağsız kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber
  • 1 adet kapya biber (veya yeşil biber)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta

Üzeri sosu;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kıymalı Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
  2. Üzerine kapya yahut yeşil biberi ek edip sürece devam ediyoruz .
  3. Sonra kıymayı ekleyip kavurmaya sürecini sürdürüyoruz .
  4. En son baharatları ekleyip bir iki karışım sonrası kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yufkaların içine bir yemek daha olacak formda harç koyup sarıyoruz ve isteyen fırınlama isteyen yağda kızartmasını yapabilir.
  6. Kızartma yapmak için iki adet yumurtayı geniş bir kapta çırpıp börekleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa bandırıp kızartmalıyız ( isteyen sade formda de kızartma yapabilir).
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile renk katıp lezzetini katlanabilirsiniz.Afiyet olsun ????????️.

Kıymalı Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu