Yemek Tarifleri
Kıymalı, Mantarlı Çin Böreği

Kıymalı, Mantarlı Çin Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım pk üçgen yufka
İç harcı:
- 400 g kıyma
- 300 g mantar
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Kimyon
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Eski kaşar
Kaplama için:
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kıymalı, Mantarlı Çin Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
- Kızartılan tavaya ekleyip mantarları kendi suyunda pişmeye bırakın.
- Mantar suyu kurumaya başlayınca kıymayı ekleyip kavurun.
- 1 tane ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Birkaç dakika kızartın.
- Baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
- Üçgen halindeki yufkaya börek yapar üzere, soğuyan karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyin. Rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Yanları bükün ve yuvarlayın. Parmağınızla su ile ıslatarak açıklığı kapatın.
- Böreği çırpılmış yumurtaya batırıp galeta ununa bulayın.
- Böreği ısıtılmış ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun! 🧿.
Kıymalı, Mantarlı Çin Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın